hírlevelet kérek:

Egy határon átnyúló régió, ahol a folyók összekötnek, nem elválasztanak.

Otthont adunk

AUGUST ŠENOA HORVÁT ASSZONYKÓRUS

Az August Šenoa Horvát Asszonykórust a Pécsi Horvát Óvoda alkalmazottai alapították 1982-ben. Az ő vezetőjük és tanítójuk hosszú éveken át a baranyai horvátok körében jól ismert népzenekutató és kántortanító Matusek László volt. Halála után helyét Rohoncziné Sándorka Márta veszi át, a kórust jelenleg Bosnyák Márkné vezeti, szakmai korrepetitor Orcsik Judit.
Az énekkarnak széles a repertoárja, elsődleges célja a magyarországi horvát etnikai csoportok népdalkincsének megőrzése és ápolása. A fellépések során minden kórustag a saját etnikai csoportjának a népviseletét viseli, különleges vizuális élményt nyújtva.
Az eltelt 30 év alatt  2 audio kazettát adtak ki, 2 CD-lemez készítésében  pedig közreműködőként vettek részt. 2008-ban önálló CD-t adtak ki a Pécsi Vizin zenekar  (a „Népművészet ifjú mestere” cím birtokosai) kíséretével, akiket mindenki figyelmébe ajánlanak.
A kórus  szinte minden horvátok lakta  nemzetiségi programon részt vesz hazánkban. Énekükkel lelkes közönségre találtak Horvátországban, Olaszországban és Finnországban is.
Rendelkeznek többszörös arany minősítéssel, Kiváló együttes címmel, és a Vass Lajos Népdaléneklési Verseny nagydíját is magukénak mondhatják.

Vissza az Otthont adunk menübe